ЗА ЛЕПШИ И ЗЕЛЕНИЈИ ЗРЕЊАНИН: Саднице јавора украсиле Багљаш (ФОТО)

Б. ГРУЈИЋ

26. 02. 2021. у 17:33

У ОКВИРУ покрајинског пројекта "Засади дрво" обухватила је садњу младица на неколико локација у Зрењанину.

ЗА ЛЕПШИ И ЗЕЛЕНИЈИ ЗРЕЊАНИН: Саднице јавора украсиле Багљаш (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

Како је то нагласио градоначелник Симо Салапура, у протекле две године набављено је близу 20 хиљада садница које су дистрибуиране сеоским месним заједницама, урбаним деловима града, а део је коришћен за садњу на санираним дивљим депонијама.

- Данас смо у парку у највећем градском стамбеном насељу Багљаш засадили 15 стабала јавора - истакао је Симо Салапура, уз захвалност волонтерима и грађанима који су учествовали у акцији "Засади дрво" и напомену да се плански траже нове локације на којима ће садити младице јавора и јасена.

Акцији је присуствовала и Слађана Дабић, стручни сарадник за гајење и заштиту шума у Дирекцији ЈП "Војводинашуме" и нагласила да је од почетка акције њено предузеће издвојило локације и донирало око пет хиљада садница, углавном украсног дрвећа.

- Задовољство ми је што смо данас у Зрењанину где је проценат пошумљености, веома мали, као и у целој Војводини, и ми смо за ову прилику издвојили 300 садница пољског јасена, јавора, горског јавора, млеча и на индиректан начин, помогли да у насељу Багљаш, већ у следећој сезони, када крене вегетација, буде врло леп дрворед - нагласила је Слађана Дабић.

Фото: Град Зрењанин

Како је најављено, у наредном периоду црвенолисна шљива садиће се у улици Војводе Петра Бојовића, а биће уређивани и градски паркови Чоклигет и Планков парк.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)