КРОЗ КРОВ СПУШТЕН ОГРОМАН ЕКО-БУБАЊ: Погледајте данашњу акцију у Градској топлани Крушевац (ФОТО)

С.Б.

24. 02. 2021. у 21:17

НАЈВАЖНИЈИ део другог котла на угаљ, тзв.”еко-бубањ”, спуштен је данас након ремонта кроз кров постројења Градске топлане у Крушевцу.

КРОЗ КРОВ СПУШТЕН ОГРОМАН ЕКО-БУБАЊ: Погледајте данашњу акцију у Градској топлани Крушевац (ФОТО)

Фото: Топлана Крушевац

У овом предузећу предочавају да ће након постављања котла, повезивања са ложиштем, испитивања притиска и изолације,нови котао биће пуштен у рад најкасније до 20. марта.

- Вредност ове инвестиције износи 120 милиона динара,а радовима смо смањили смо губитке на мрежи за неких 30 посто и у годинама које долазе трудићемо се да добијемо што бољи квалитет грејања - наводи Душан Гвозденовић, директор ЈКП Градска Топлана Крушевац, додајући да се грејање бити обезбеђено комбинованим моделима, односно кроз различите сировине: угаљ и гас.

Сличан подухват након ремонта првог котла изведен је у октобру 2019.године. Из ваздуха је тада, као и данас, убачен котао тежак чак 53 тоне, уз помоћ специјалних машина, са милиметарским подешавањима и посебно обученим мајсторима за рад на висинама.

Влада Републике Србије је кроз програм Канцеларије за управљање јавним улагањима инвестирала око 500 милиона динара у комплетну реконструкцију крушевачке Топлане. Како су “Новости” редовно извештавале, до пре годину и по дана Топлана је имала редовне хаварије, честе прекиде у дистрибуцији топлотне енергије и углавном, незадовољне кориснике.

Потом се ушло у реконструкцију, прву озбиљнију након 1982. године: ремонтована су два котла на угаљ, али сређена и два гасна котла која годинама нису била у функцији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)