УСКОРО И ОБНОВА БОЛНИЦЕ: Шабачка власт о испуњеним обећањима и затеченом стању у граду на Сави

В. МИТРИЋ

21. 02. 2021. у 19:58

У ШАБАЧКОМ приградском насељу Мајур у ком живи више од 7.000 људи, завршено је реновирање школе и изградња фискултурне сале.

УСКОРО И ОБНОВА БОЛНИЦЕ: Шабачка власт о испуњеним обећањима и затеченом стању у граду на Сави

Фото: А. Д.

Ово је прво испуњено обећање које је својим суграђанима дала Српска напредна странка током предизборне кампање.

Према речима др Бобана Бирманчевића, повереника Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу, званично отварање очекује се наредних дана.

- Показали смо да нема лажних обећања, него да има поштене приче и поштеног односа према људима -истиче др Бирманчевић. - Када се нешто обећа то мора имати утемељење у реалним основама и у реалним изворима прихода. Финансирање овог спортског објекта и реновирање школе у износу око 200 милиона динара је из Канцеларије за јавна улагања, наравно, уз сагласност Владе Републике Србије и председника државе Александра Вучића. Показали смо да све што је добро за грађане може да нађе пут решења.

Радови, открива др Бирманчевић, предстоје и шабачкој болници. У буџету града Шапца планирано је око 50 милиона динара за израду пројекта реконструкције и доградње. Иако је у питању инвестиција од великог значаја не само за становнике Шапца, већ и околине, претходна власт, по његовим речима, „није имала слуха да се ово уради“.

Фото: Принтскрин

- Новац одвојен из буџета града Шапца пре свега је предвиђен за израду пројектне документације како би преко Канцеларије за јавна улагања, уз сагласност Владе и свих релевантних органа добили та средства која су у милионским износима. Очекујемо да ће у најкраћем могућем року овај посао бити урађен како бисмо кренули у изградњу - каже др Бирманчевић.

Због дуговања која су остала иза претходне власти, на последњој седници Скупштине града Шапца усвојен је први ребаланс буџета како би била плаћена потраживања. У питању су Апотекарска установа, која је у међувремену угашена, као и дуговање према превознику "Дуга" из Петловаче за такозвани бесплатни превоз.

- Ово је још један од доказа да претходна власт није мислила о грађанима и о имовини града Шапца - сматра др Бирманчевић. - Дуг Апотекарске установе са каматама је 200 милиона динара. Са добављачима је направљен договор и они су нам отписали 40 милиона динара за камате. Град ће у неколико рата вратити основицу у износу од 160 милиона динара. У ребалансу буџета имали смо и део који се односи на, како га је Небојша Зеленовић називао, "бесплатан превоз", па је тај "бесплатан превоз" коштао Шапчане 24 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)