НЕСТАБИЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У КРАГУЈЕВЦУ: Др Антић - Ако се један заразио на зимовању, оболела је цела породица!

Танјуг

20. 02. 2021. у 09:08

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација у Крагујевцу и Шумадији је нестабилна, истакао је јутрос Василије Антић, директор Дома здравља у Крагујевцу.

НЕСТАБИЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У КРАГУЈЕВЦУ: Др Антић - Ако се један заразио на зимовању, оболела је цела породица!

Крагујевац / Архива

Антић је за РТС рекао да се последњих дана бележи раст броја новозаражених особа додајући да разлог томе највероватније лежи у празничним данима и чињеници да је доста Крагујевчана боравило у зимским туристичким центрима.

- Ишли су породично и пратећи слику, ако се један заразио, заражени су сви. Када је реч о старосној структури заражених, 20 одсто је старије од 60 година, док је више од 60 одсто млађе од 40 година - наводи он.

Како додаје, клиничка слика је слична претходним осим што има доста запаљења плућа и стомачних тегоба.

- У односу на децембар теже су клиничке слике које захтевају хоспитализацију. У Клиничком центру полако почиње да расте број оних који се лече", каже Антић.

Према подацима, у Крагујевцу је последњих дана око 100 новозаражених, Шумадији 155, док је тај број прошле недеље био кудикамо мањи - 59 у главном граду Шумадијског округа.

Повећава се број хоспитализованих и у Универзитетском клиничком центру у Крагујевцу те их је тренутно 162, навео је РТС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)