ПРОТИВ КОРОНЕ И У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ: Имунизација на још једном пункту у Ваљеву

Б. П.

18. 02. 2021. у 14:50

ВАКЦИНАЦИЈА грађана против короне, од четвртка се обавља и у холу Центра за културу у Ваљеву, а спроводе је екипе овдашње Опште болнице. До сада, имунизација се одвијала у хотелу “Гранд”, а обављали су је медицински радници Дома здравља Ваљево.

ПРОТИВ КОРОНЕ И У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ: Имунизација на још једном пункту у Ваљеву

Фото: ОБ Ваљево

Планирано је да у четвртак у холу кинеску вакцину “синофарм” прими стотину Ваљеваца. Од петка, од 11 до 15 часова, изузев недеље, предвиђено је да се дневно вакцинише по 200 становника града на Колубари.

- Имамо по три мобилне екипе лекара и медицинских сестара, уз остало особље које ради са грађанима који долазе на вакцинацију – каже др Зоран Живковић, руководилац Тима за имунизацију Опште болнице Ваљево. - Ово је први пут у историји српског здравства да секундарни и терцијарни ниво медицинских установа преузимају обавезу организовања и спровођења вакцинације становништва. И запослени у Центру за културу дали су немерљив лични допринос спровођењу вакцинације. Показало се, кроз историју, да је имунизација једини начин да се прекине пандемија и позивамо грађане да се вакцинишу против корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)