ПРИОРИТЕТ НАЈМЛАЂИМА И БИЦИКЛИСТИМА: Заседао Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора

Ј. БЕКИЋ

11. 02. 2021. у 18:23

ПОБОЉШАЊЕ степена безбедности најмлађих суграђана, али и бициклиста, који представљају најугроженије учеснике у саобраћају на подручју града Сомбора, је била тема састанка чланова Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора.

ПРИОРИТЕТ НАЈМЛАЂИМА И БИЦИКЛИСТИМА: Заседао Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора

Фото: Ј.Б.

Како је речено, наставиће се са опремањем вртића средствима за едукацију и светлосним прслуцима, а планирана се набавка ауто седишта за бебе, као и седишта за превоз деце бициклом.

Осим тога,активности ће бити усмерене и на младе возаче са пробном возачком дозволом за које ће се организовати практичне обуке и едукације како би стекли сигурност и додатну опрезност током вожње.

И у овој години биће настављена акција поделе светлосних сетова за бициклисте, а у плану су пројектовање и почетак радова на изградњи нових бициклистичких стаза.Чланови Савета за безбедност саобраћаја су одлучни да на ред дођу и решења за неке од проблематичних раскрсница, као и проблем паркинг простора у граду.

Уколико се стекну одговарајући услови, Савет ће подржати организацију такмичења „Шта знаш о саобраћају“ за децу школског узраста, као и традиционалну манифестацију Међународни сусрет олдтајмера у Сомбору.

Саветом је председавао градоначелник Антонио Ратковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)