БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ ОД КОРОНЕ: У болници у Горњем Милановцу лечи се 38 пацијената

М. Б.

08. 02. 2021. у 13:39

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ ОД КОРОНЕ: У болници у Горњем Милановцу лечи се 38 пацијената

Фото: М.Б.

НИ данашњи 8. фебруар, срећом, не бележи никог умрлог у Рудничко-таковском крају од пандемије ковид-19, у односу на дане у претходној недељи, о чему смо извештавали.

Срећом, нема ни пуно званичних значајних промена о пандемијској ситуацији у овом крају. Она данас овде гласи: на болничком лечењу је 38 пацијената, у Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу.


- Према пресеку од јутрос у осам сати, од  38 тренутно укупно хоспитализованих пацијената, на Грудном одељењу смештено је њих 18, на Интерном 11 и девет на Неурологији. Од њих, на корона вирус позитивно је 27 пацијената, негативно осморо, троје чека резултате тестирања, или тестирање. Током протекла 24 часа, хоспитализовали смо једну особу, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом, у том периоду отпустили смо кући два пацијената – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Нема најновијих званичних података о броју тестираних на ковид-19 и о евентуалним новозараженим у овом крају.

Пандемију ковид-19 у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је  укупно 1.538  лица, уз нажалост 81 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)