МИЛОВАНОВИЋ: В.д. директорка 'Дечије радости'

tanjug

06. 02. 2021. у 19:10

ОПШТИНА Свилајнац саопштила је данас да је у Предшколској установи "Дечија радост" дошло до злоупотребе, радници су запошљавани противзаконито, Пореска управа блокирала рачун установе а буџетска инспекција поднела прекршајну пријаву против в. д. директорке Далиборке Мојсовић.

МИЛОВАНОВИЋ: В.д. директорка Дечије радости

Фото Принтскрин

- Нама је било јасно од раније шта се тамо дешава, показало се тачно што смо причали месецима, в.д. директорка 'Дечије радости' је кршила закон и дошло је до ситуације да запослени нису могли да овере здравствене књижице, јер су неки људу били противзаконито запошљавани и нису могли да приме плате из буџета - рекао је председник општине Свилајнац Предраг Милановић.

Он је навео да је због тога Пореска управа блокирала рачун вртића за тај износ а буџетска инспекцијаподнела пркршајну пријаву против в.д. директорке.

- Пошто је принудна наплата одрадила своје, радници имају оверене здравствене књижице, али у тој установи се крши закон - рекао је Милановић и истакао да ће в.д. директорка, "ако не буде примењивала закон, бити смењена".

В.д. директорка "Дечије радости" Далиборка Мојсовић на ту функцију је дошла пре 11 месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)