ХЛАДЊАЧА ЗА УГИНУЛЕ ЖИВОТИЊЕ: Сомборско ЈКП "Чистоћа" нашло привремено решење за складиштење анималног отпада

Ј. Б.

02. 02. 2021. у 07:26

СОМБОРСКО ЈКП "Чистоћа" набавило је покретне хладњаче која ће служити за складиштење и транспорт анималног отпада, односно угинулих животиња са територије Града Сомбора.

ХЛАДЊАЧА ЗА УГИНУЛЕ ЖИВОТИЊЕ: Сомборско ЈКП Чистоћа нашло привремено решење за складиштење анималног отпада

Фото Град Сомбор

- Локална самоуправа Сомбора је расписала јавну набавку за израду пројектно-техничке документације за прихватилиште за анимални отпад у Граду Сомбору. Док не буде завршена пројектно-техничка документација и док се не изнађу средства за финансирање реализације пројекта, Град је заједно са ЈКП "Чистоћа" набавио једну покретну хладњачу где ће се тренутно смештати сав анимални отпад, док не буде решена трансфер станица - каже члан Градског већа Мирослав Ковачић, задужен за инвестиције,и додао да се сав анимални отпад са овог места односи у "Енергозелену" у Инђију.

ПРИЈАВЕ ТЕЛЕФОНОМ

ГРАДСКО ЈКП "Чистоћа" моли власнике да угинуће својих грла стоке пријаве надлежној служби на бројеве телефона 025/415-788 или 063/11-99-625, сваког радног дана и суботом од 8 до 14 часова.

Услуга бесплатног одвожења угинулих животиња доступна је свим становницима града, приградских насеља, салаша и свих села са територије Града Сомбора. Ова услуга финансира се средствима из градске касе, а спроводи је служба Зоохигијене ЈКП "Чистоћа".

Власници животиња у случају угинућа треба телефонским путем да поднесу захтев за преузимање угинулих животиња. Приликом пријаве потребно је навести име и презиме власника угинуле стоке, место и адресу, време угинућа, врсту, оквирну тежину и број угинулих животиња, а надлежна служба ће изаћи на терен у року од 48 часова од тренутка када је примљен позив.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)