НАСТАВЉЕНА ВАКЦИНАЦИЈА И РЕВАКЦИНАЦИЈА: У Параћину до 30. јануара утрошено 2.327 доза Синофармове и 153 Фајзерове вакцине

З.Рашић

01. 02. 2021. у 16:12

РЕВАКЦИНАЦИЈА медицинских радника у Параћину почела је су суботу, 30. јануара, док је масовна имунизација становништва, после викенд-паузе, настављена данас.

НАСТАВЉЕНА ВАКЦИНАЦИЈА И РЕВАКЦИНАЦИЈА: У Параћину до 30. јануара утрошено 2.327 доза Синофармове и 153 Фајзерове вакцине

Фото: З. Рашић

 Док се запослени у двема здравственим установама вакцинишу у централном Дому здравља, за имунизацију грађана доступан је пункт у улазном делу Спортског центра „7. јул“, где се одлични услови да се овај важан посао обави без чекања и гужве.

Фото: З. Рашић

Медицински радници вакцинишу се три недеље након примљене прве дозе Фајзерове вакцине, док је грађанима, још увек, намењена Синофармова вакцина. Са 30. јануаром утрошено је 2.327 доза кинеског произвођача и 153 вакцине „фајзер“. Подсетимо, вакцинација медицинског особља почела је 9. јануара, а становништва 20. истог месеца.

Како каже директорка Дома здравља др Снежана Никодијевић, данас је настављено са вакцинацијом и са ревакцинацијом, а на списку за редовну вакцинацију је 134 грађана. Иначе, у јануару у ковид-амбуланти Дома здравља обављена су 1.652 прегледа, од њих је 823 антигенски тестирано, а код 247 узет је узорак за ПЦР. То значи да је још увек велики број првих прегледа, те зато треба да се придржавамо свих прописаних мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)