КОВИД У ПАРАЋИНСКОЈ БОЛНИЦИ: Без смртних случајева, али лагано расте број хоспиталитованих пацијената и заражених медицинских радника

З.Рашић

27. 01. 2021. у 20:39

КОВИД У ПАРАЋИНСКОЈ БОЛНИЦИ: Без смртних случајева, али лагано расте број хоспиталитованих пацијената и заражених медицинских радника

Фото: З.Рашић

УКУПНО 39 болесника, четворо у респираторној јединици на неинвазивној вентилацији, четири отпуста са ковид-одељења и седам пријема, уз обављених 70 прегледа у болничкој ковид-амбуланти у претходна 24 сата – данашњи је рапорт са тог одељења у Општој болници у Параћину.

Смртних случајева последњих неколико дана није било, али су сви пацијенти са озбиљном клиничком сликом, средње тешком и тешком, а већини је неопходна кисеонична потпора.

Константно одржавање броја прегледа и благи, али свакодневни раст броја хоспитализованих нису добри, нарочито ако се има у виду да је пре десетак дана број оболелих на болничком лечењу на ковид-одељењу био свега 24.

Упркос томе што се догодило да су у једној болесничкој соби на Хирургији откривене четири пацијенткиње позитивне на коронавирус, па се све пребачене на ковид одељење у консултацији са Заводом за јавну здравље из Ћуприје, одељења хирургије и ортопедије раде и даље нормално по редукованом програму, што значи да су амбуланте отворене за пацијенте, а оперишу се само хитни случајеви и малигнитети.

Кад су здравствени радници у питању, и ту је такође уочен благи раст броја заражених, а нормалан рад се обезбеђује прерасподелом особља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)