ВАКЦИНАЦИЈА ПОНОВО САМО НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Затворен други пункт у Кикинди

Рада Шегрт

27. 01. 2021. у 17:48

ВАКЦИНАЦИЈА ПОНОВО САМО НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Затворен други пункт у Кикинди

Фото: Р. Шегрт

ГРАЂАНИ Кикинде који желе да приме вакцину против кронавируса то поново могу да учине само на пункту у центру града, како је било и на почетку имунизације.

Други пункт, у Микронасељу је затворен, саопштено је из Дома здравља.

Масовна имунизација становништа у овом граду кинеском вакцином “Синофарм”почела је 20. јануара у центру града, у просторијама Удружења пензионера, где је опремљен пункт за примање вакцине. Три дана касније други пункт је отворен на другом крају града, у Микронасељу, где је требало да вакцину примају грађани који се нису пријавили. Межутим, када је установљено правило да могу да се вакцинишу само особе које су пријављене преко портала Е- управа или кол центра, други пункт је од уторка затворен.

- Грађане који нису заказали вакцинацију сада примамо само уколико су старији од 65 година и ако су здравствени радници – саопштено је из Дома здравља.

Према подацима Дома здравља, у среду је у Кикинди вакцинисано 340 особа, а од почетка имунизације вакцину кинеског “Синофарма” примило је укупно 4.500 особа.

Према подацима Штаба за ванредне ситуације Града Кикинда број оболелих од коронавируса опада, па је у среду било 321 оболела особа, што је 115 мање него пре два дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)