ВИШЕСАТНА АКЦИЈА СПАСАВАЊА У ЦРНОЈ ТРАВИ: Породица сатима заглављена у снегу, са родитељима било и дете (ФОТО)

И.М.

27. 01. 2021. у 15:56

ВИШЕСАТНА АКЦИЈА СПАСАВАЊА У ЦРНОЈ ТРАВИ: Породица сатима заглављена у снегу, са родитељима било и дете (ФОТО)

Фото: Новости

ЕКИПЕ Ватрогасно-спасилачких јединица из Лесковца и Власотинца спасили су у уторак увече породицу из Црне Траве чији се аутомобил покварио на завејаном путу између овог места и планинског села Млачишта.

У аутомобилу је, поред две одрасле особе, било и шестогодишње дете, а возач је, у кратком интервалу када је добио сигнал мобилне телефоније, успео да позове ватрогасце и да затражи њихову помоћ.

Вејавица и снег, дубине веће од 80 центиметара, отежавали су спашавање, па је оно трајало пуна четири сата. У спасилачкој акцији су учествовала три ватрогасна возила, моторне санке и АТВ возило са гусеницама.

Због обилних снежних падавина на подручју општине Црна Трава непроходни су готово сви локални путеви и они се чисте по приоритету. Око половине територије општине је без струје као и сва села ка Власинском језеру. Више екипа „Електродистрибуције“ покушава да нормализују снабдевање, а у прекиду је и мобилна телефонија, па је породица у поквареном аутомобилу имала среће када је успела да ступи у контакт са спасиоцима.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)