ОПОРАВАК БРЖИ УЗ ПКС: Медвеђа успешно превазилази последице недавних поплава

И. МИТИЋ

26. 01. 2021. у 10:06

ОПОРАВАК БРЖИ УЗ ПКС: Медвеђа успешно превазилази последице недавних поплава

Фото ПКС

ЗБОГ великог невремена од пре две седмице, половина житеља Медвеђе није имала струју.

Уништена је и путна инфраструктура, али се ситуација у овој локалној самоуправи умногоме стабилизовала, па од укупно 137 трафостаница на подручју поменуте локалне самоуправе - треба поново у функцију да се врати мање од њих 20.

У међувремену, они који немају струју снабдевају се уз помоћ 35 агрегата који су набављени средствима из општинског буџета.

Све надлежне службе су непрекидно на терену, а помажу и припадници Војске Србије, као и монтери "ЕПС" из више места у Србији. Из Богатића је Медвеђи на поклон стигло 25 тона брашна које ће бити подељено локалном становништву, баш као што је већ учињено са хиљаду пакета основних животних намирница, који су набављени општинским средствима и из донација.

Због покиданог далековода, ни рудник "Леце" није имао струју, али су последице хаварије саниране. За санацију штета од поплава, Медвеђа је интервентно издвојила готово три милиона, па се интензивно поправљају путеви у брдско-планинском делу општине.

Помоћ Медвеђи је стигла и од Привредне коморе Србије која је, поред агрегата и пакета са основним животним намирницима, овдашњем Дому здравља обезбедила и теренско возило за лакши одлазак до пацијената у забитима. Како је саопштено, ПКС је теренска возила поклонила још и домовима здравља у Лебану и Бојнику.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)