ЗАПОСЛИЋЕ 5.000 РАДНИКА: Презентација компаније ,,Леони Србија“ у Краљевачкој градској управи

Г.Ћировић

22. 01. 2021. у 20:31

СМАЊЕЊУ стопе незапослености у минуле четири године на територији Краљева огроман допринос дала је немачка компанија „Леони“ у чијој се фабрици у граду на Ибру од планираних 5.000, до сада запослило око 2.300 радника.

ЗАПОСЛИЋЕ 5.000 РАДНИКА: Презентација компаније ,,Леони Србија“ у Краљевачкој градској управи

Фото: Г.Шљивић

О даљем развоју ове фабрике у Краљеву у којој се производе кабловски сетови за аутомобилску индустрију и чији се комплекс простире на 52.000 квадратних метара, било је речи на презентацији „Леонија“ у краљевачкој Градској управи.

Овом приликом представљене су потребе фабрике за запошљавање радника, као и какви су профили најтраженији, а скупу су осим градоначелника Краљева др Предрага Терзића присуствовали и представници суседних градова и општина, Националне службе за запошљавање, Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког округа, као и јавних предузећа и институција.

- „Леони“ је највећи приватни послодавац у Србији и желимо да наставимо ту традицију и радимо на даљем развоју, а план је да у краљевачкој фабрици до 2023. запослимо 5.000 радника. У Краљеву производимо кабловске сетове и компоненте за аутомобиле, део тога су и електрична возила која су будућност ауто индустрије – рекао је Пјерлуиђи Гионе, генерални директор компаније „Леони Србија“.

Према његовим речима, „Леони“ је до сада у Србији уложио око 170 милиона еура за изградњу својих објеката и инфраструктуре, од којих 60 милиона само у краљевачку фабрику.

- Цео пројекат у Краљеву у наредних десет године требало би да достигне вредност од милијарду еура. „Леони Србија“ извози око 2.300 кабловски сетова на дневном нивоу, а то значи да ми годишње опремамо 580.000 возила – нагласио је Гионе. - Уз подршку Владе Србије, председника Александра Вучића и локалне самоуправе, желимо да допринесемо развоју овдашње привреде, унапређењу економије, као и стандардна наших запослених, њихових породица, а тако и свих грађана Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)