ПОСЛЕ ТРИ И ПО МЕСЕЦА: Трстеник укинуо ванредну ситуацију

С. БАБОВИЋ

20. 01. 2021. у 11:30

ПОСЛЕ ТРИ И ПО МЕСЕЦА: Трстеник укинуо ванредну ситуацију

Фото: С. Б.

КРИЗНИ штаб у Трстенику донео је одлуку о укидању ванредне ситуације у овој општини, сазнају „Новости“.

Ова одлука донета је на основу мишљења стручњака Завода за јавно здравље Крушевац, који су узимали у обзир стопу обољевања у Трстенику у последње три недеље. Ванредна ситуација у овој опоштини била је уведена 30. септембра прошле године.


- Закључак ЗЗКЗ Куршевац је да је дошло до побошљања епидемиолошке слике у нашој општини,односно да је стопа обољењавања испод просека у односу на ситуацију у Расинском округу - наводи Милена Турк, председница општине Трстеник. -На седници Штаба за ванредне ситуације донета је јутрос ова одлука после три и по месеца од увођења, али на снази остају све оне мере које је прописао Републички штаб (радно време угоститељских објеката до 20 сати,поштовање мера, које се односе на дезинфекцију, одржавање дистанце и ограничење броја људи у затвореном објекту на пет лица). Наставићемо да се придржавамо тих мера, желимо да одржимо што повољнију епидемиолошку слику, која још увек зависи од нас.

Председница општине Трстеник додаје да је у Ликовном салону Народног универзитета на три пункта од јуче кренула масовна вакцинација Трстеничана. Општина је добила 390 доза кинеске вакцине „Синофарм“ и данас је планирана имунизација 75 лица старијих од 65 година. Вакцинисани су и припадници Полицијске управе Куршевац-ПС Трстеник,Војног одсека општине. Према речима др Ђаклине Риситћ, директорке Дома здравља „Др Сава Станојевић“, вакцинација је могућа свакога дана од 8 до 15 сати.

Од почетка епидемије, КОВИД-19 регистрован је код 1.858 лица у Трстенику.На жалост, регистровано је и 26 смртних случајева који се доводе у везу са КОВИД инфекцијом. Из ове општине је до јуче у референтним лаборторијама анализирано 3.663 узорака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)