НИКАД МАСОВНИЈЕ: Пливања за часни крст у Кикинди (ФОТО)

Р. Шегрт

19. 01. 2021. у 15:42

НИКАД МАСОВНИЈЕ: Пливања за часни крст у Кикинди (ФОТО)

Фото: Р. Шегрт

ПЛИВАЊЕ за часни крст у Кикинди никада није било масовније, укупно 43 учесника, међу њима две припаднице нежнијег пола ушло је у воду на две локације, на Старом језеру у граду, и на језеру у селу Нови Козарци.

Будући да је ова манифестација отказана у суседним градовима, попут Зрењанина, пливачи су дошли и из других места, па су Новим Козарцима пливала двојица лекара из Чоке, а у Кикинди браћа близанци Јован и Преград Мијатовић ( 24) из из Банатског Деспотовца код Зрењанина. Јован је носилац колективне плакете “Вечерњих новости” за најплеменитији подвиг године, јер је пре три године донирао кожу тешко повређеним колегама који су добили опекотине опасне по живот на послу, у пожару на нафтној бушотини у Брадарцу код Пожаревца.

Први до крста у Кикинди је допливао Душан Новаковић (22) возач боба, репрезентативац којем је ово треће учешће и друга победа.

- Ово је изазов за сваког учесника. Носи посебне емоције и осећања. Стићи први до крста јесте својеврсна победа и даје ми наду да ће ме срећа пратити ове године – рекао је скромно Новаковић, пилот у боб репрезентацији Србије.

У Новим Козарцима, у конкуренцији 13 величанствених, најбољи пливач поново је био Драго Марковић (22). Он каже дас у, с обзиром на околности, ове године победници сви који су скупили храбрости и који су учествовали. Снагом вере и на основу физичке припремљености за часни крст је први пут пливала и тридесетједогодишња Дизела Грбанушић из Кикинде. Открила је да се није покајала што је скочила у хладну воду. Организатори СПЦ и Ронилачки клуб “ Орка” нису одустали од организације  пливања за часни крст и предузели су мере заштите од коронавируса, па је догађај пратио мањи број посетилаца него раније.

ВАТЕРПОЛИСТА СЕ ПРИПРЕМА ?

Градоначеник Кикинде Никола Лукач, био је на пливалиштима у Кикинди и Новим Козацима. Он је активни ватерполиста, на гол је поново стао иако је у 47. години.

- Усудио бих се да пливам за часни крст, али нисам имао доовљно времена да се припремим – открио је Лукач, који је јесенас успешно пребродио корона вирус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)