ПРВИ У БОРБИ ПРОТИВ ЕПИДЕМИЈА: За добитника Фебруарске награде предложен доктор Владимир Петровић

З. Г.

19. 01. 2021. у 06:21

ПРВИ У БОРБИ ПРОТИВ ЕПИДЕМИЈА: За добитника Фебруарске награде предложен доктор Владимир Петровић

Фото Приватна архива

ЗА добитника Фебруарске награде Новог Сада за 2020. годину предложен је др Владимир Петровић, епидемиолог, редовни професор на Медицинском факултету и директор Института за јавно здравље Војводине, одлучено је јуче на седници Комисије за обележавање празника и доделу признања Града.

Тај предлог упућен је Скупштини града, а коначну реч даће одборници на свечаној седници градског парламента 25. јануара. Иницијативу да високо градско признање добије проф. др Владимир Петровић поднели су Медицински факултет и Предшколска установа "Радосно детињство". У образложењу је између осталог наведено да је професор Петровић аутор и коаутор више од 90 научних и стручних радова и публикација, од којих више од 40 на "SCI листи" водећих светских часописа.

- Био је члан бројних радних група и комисија Министарства здравља и Покрајинског секретаријата за здравство, где је дао значајан допринос у борби против заразних болести у Новом Саду, Војводини и земљи.

Учествовао је и водио епидемиолошку службу Војводине у највећим епидемијама у последњих десет година, од пандемије свињског грипа, епидемије малих богиња и пандемије ковида 19 - додаје се у образложењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)