СНЕГ ОСТАВИО СЕЛА БЕЗ СТРУЈЕ: Проглашена ванредна ситуација у делу општине Књажевац

С. М. Ј.

14. 01. 2021. у 16:49

МИЛАН Ђокић, председник општине Књажевац донео је одлуку да у делу општине прогласи ванредну ситуацију због хаварије на енергетској инфраструктури изазваним временским непогодама. У овој општини због обилних снежних падавина и ниских температура последњих дана попуцали су водови и без струје је остало 14 села и заселака у којима претежно живи старије становништво.

СНЕГ ОСТАВИО СЕЛА БЕЗ СТРУЈЕ: Проглашена ванредна ситуација у делу општине Књажевац

Фото: Општина Књажевац

Струју немају Кандалица, Старо Корито, Дрвник, Алдинац, Балинац, Дејановац, Папратна, Причевац, Габровница, Јаловик Извор, Шести Габар, Стањинац, део Ћустице и Равно Бучје.

Фото: Општина Књажевац

-Кварови се санирају, а ми нећемо дозволити да људи у удаљеним насељима буду животно угрожени због недостатка хране, или лекова. Све те људе ћемо обићи, однети им животне намирнице, лекове, обезбедити здравствену заштиту – каже председник Општине Милан Ђокић.

Локална самоуправа, истакао је он обезбедиће и агрегате онима којима су потребни. Брине их једино и колико ће дуго трајати поправка, с обзиром да рад екипама отежавају временски услови.

-Ради се на поправци високонапонске мреже, али брине нас процена да ће радови на поправци нисконапонске мреже од трафоа до корисника, трајати месецима због ниских температура и великих количина падавина – истакао је Милан Ђокић.

Како је у општини Књажевац у првих десет дана године пало чак 113 литара падавина по метру квадратном биће формирана и комисија која ће проценити штете на инфраструктури и пољопривредном земљишту наставу због бујичних вода.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)