РЕКЕ СЕ ВРАЋАЈУ У КОРИТА: У Горњем Понишављу полако се повлачи поплавни талас

В.Ћ.

12. 01. 2021. у 13:28

ПОПЛАВНИ талас у пиротском крају и целом Горњем Понишављу се полако али сигурно повлачи, а реке се враћају у корита. То значи да је ситуација знатно боља него јуче када је бујица у поподневним часовима достигла максимум.

РЕКЕ СЕ ВРАЋАЈУ У КОРИТА: У Горњем Понишављу полако се повлачи поплавни талас

Фото: В. Ћирић

Према речима Милоша Цолића, заменика градоначелника у Пироту, Нишава се повукла за преко пола метра. Иста ситуација је и са Јермом, као и код Димитровграда.

Ситуацију пратимо из часа у час. Обишли смо комплетан терен у свим узгроженим подручјима и најважније је то да нико није био животно угрожен. У старопланинском селу Рсовци је било проблема, али ни тамо нико није био животно угрожен. Посебно смо водили рачуна о трудницама и болесницима у местима која су била привремено одсечена водом.

Водоснабдевање је уредно и Кризни штаб је у сталном заседању каже Цолић и додаје да су  се све инвестиције протеклих година у сређивање канала и приобаља исплатиле јер је вода плавила тамо где није било заштите.

Иначе у Димитровграду је у најдраматичнијим тренутцима уведено вандредно стање. Поплавни талас који је наишао из суседне Бугарске такође је у опадању. Врх поплавног таласа је из Горњег Понишавља отишао ка Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)