КО НАЂЕ МАЧКУ МИЦУ, ДОБИЋЕ 250 ЕВРА: Потрага за својеврсним симболом железничке варошице Лајковац (ФОТО)

Б. ПУЗОВИЋ

10. 01. 2021. у 22:32

МАЧКА Мица, која живи на железничкој станици у Лајковцу и својеврсни је симбол ове варошице, јер је необично привржена возовима и прузи Београд – Бар, нестала је пре месец дана, а ономе ко је пронађе понуђено је 250 евра награде. Мица је неколико пута била удомљена, једном у Црепају код Панчева, али је увек у новом дому туговала, одбијала храну, па је морала да буде враћена у Лајковац.

КО НАЂЕ МАЧКУ МИЦУ, ДОБИЋЕ 250 ЕВРА: Потрага за својеврсним симболом железничке варошице Лајковац (ФОТО)

Фото: В.Јагодић

На станици, у познатој железничкој варошици, својевремено једној од највећих раскрсница тадашње узане “ћирине” пруге, Мица се као маче појавила 2008. године.

Фото: В.Јагодић

 

Наредне, омацила је четири мачета, које су одгајили поједини Лајковчани уз помоћ запослених на железничкој станици. Када су имали два месеца удомљени су, а једно маче стигло је у Ницу, у Француској. Мица је потом стерилисана и сваке године уредно добија неопходне вакцине.

Фото: В.Јагодић

 

- Последњи пут на оброку Мица је била 12. децембра прошле године и од тада јој се губи сваки траг – каже Лајковчанин који свакодневно брине о њој.

- Претражен је сваки педаљ око железничке станице, али без резултата. Молимо све који имају неку информацију о њој да се јаве, а ономе ко је пронађе обезбеђена је награда од 250 евра. Није проблем ако јој је неко пружио дом, важно је да сазнамо да је добро и на сигурном месту.

ВЕОМА УМИЉАТА

- Ако неко има информације о Мици, може да се јави на 069 643 003 - каже наш саговорник.

- Не можемо ни да помислимо да јој је неко наудио, јер је Мица веома умиљата, воли да се мази, обожава возове и путнике. Покушао сам да је удомим у мом дому, али иако је везана за мене, туговала је за железничком станицом. Можда је неко Мицу унео у воз и однео је на неку другу железничку станицу, где и даље задовољно преде гледајући возове...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)