ПОКЛОН ОПШТИНА ВЛАСОТИНЦЕ И ЦРНА ТРАВА: Дом здравља у Власотинцу добио два нова санитета

И.Митић

06. 01. 2021. у 14:58

ДОМ здравља у Власотинцу, који брине о примарној здравственој заштити грађана ове и општине Црна Трава, добио је два нова, комплетно опремљена, санитета.

ПОКЛОН ОПШТИНА ВЛАСОТИНЦЕ И ЦРНА ТРАВА: Дом здравља у Власотинцу добио два нова санитета

Фото: И.М.

- Обе општине су и до сада бринуле о потребама Дома здравља. Већина возила које поседујемо купљена су из њиховог буџета. Црна Трава до сада није имала санитет, већ теренска возила прилагођена условима за превоз пацијената, и зато је овај поклон још значајнији. Радили смо са два санитета у Власотинцу. Један је био за ковид пацијенте, а један је користила Служба хитне помоћи. Дешавали су нам се и кварови, али смо све издржали и дочекали овај поклон којим умногоме побољшавамо наш рад – истакла је др Милена Станковић Митровић, директорка Дома здравља Власотинце.

Председник власотиначке општине Братислав Петровић је нагласио да сви знају колико је ова здравствена установа важна за све грађане.

- Помагаћемо и даље иако је ова установа, од марта, у надлежности државе. Определили смо 30 милиона динара за здравство у овогодишњем општинском буџету. Сви смо уморни од ковида, посебно здравствени радници, а и опрема се амортизовала. Важно је да поштујемо мере како би заједно пребродили епидемију. Бадњи дан је лепа прилика за даривање, а надамо се да ће овај наш поклон што мање да се користи – казао је Петровић.

У Дому здравља најављују да ће, у наредних месец дана, добити још два нова возила. Једно теренско возило набавиће такође власотиначка локална самоуправа, док ће возило за превоз пацијената на дијализи стићи из донација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)