НАЈВИШЕ ОБОЛЕЛИХ У ВРАЊУ: У Пчињском округу још 74 особе позитивне на корону

Ј.С.

04. 01. 2021. у 10:28

НАЈВИШЕ ОБОЛЕЛИХ У ВРАЊУ: У Пчињском округу још 74 особе позитивне на корону

Фото: Ј.С.

ПРЕМА подацима Завода за јавно здравље у Врању у Пчињском округу још 74 особа оболелео је од вируса корона.

Обрађено је укупно 167 узорака, па је проценат новооболелих у односу на тестираних поново висок и износи 44,31 проценат. Највећи број је из Врања, где је евидентиран 51 новооболели.

Следи Сурдулица која у задње време бележи пораст броја оболелих, а према последњим обрађеним подацима, код 13 особа је потврђен вирус у овој општини. У Владичином Хану је седам новооболелих, у Босилеграду два и Трговишту један. У Бујановцу и Прешеву овог јутра нема података о броју бовооболелих.

У ковид болницама у Пчињском округу, у Врању и Сурдулици, хоспитализована су тренутно 162 пацијента. Врањске ковид болнице збрињавају 108 пацијената, а у Сурдулици је на лечењу 54 пацијента

У Врању је код хоспитализованих присуство вируса потврђено 96 случајева, на кисеонику је 56. На болничко лечење примљено је  у предходна 24 сата 10 пацијената, док је пет отпуштено. Од тога један је транспортован у Клинички центар Ниш. Тренутно су слободне 52 болничке постеље.

Ковид болница у Сурдулици збрињава тренутно 54 пацијента. У предходна 24 сата било је шест пријема и два отпуста. Тренутно је у слободно девет болничких кревета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)