ПРЕМИНУЛА ЧЕТИРИ ПАЦИЈЕНТА: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражено 1.209 - преминуло 68 људи

М. Б.

31. 12. 2020. у 14:08

ПРЕМИНУЛА ЧЕТИРИ ПАЦИЈЕНТА: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражено 1.209 - преминуло 68 људи

Фото: М.Б.

ЧЕТИРИ пацијента, хоспитализована на Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, нажалост су преминули, према најновијем званичном пресеку пандемије ковид-19 у Рудничко-таковском крају, од јутрос у осам сати, који важи за последња 24 сата.

У овом крају, званично се саопштава данашњи податак податак о 1.158 особа, заражених од ковида-19 у овом крају, у такозваном „трећем пику“ епидемије.

- Од укупног броја ковид позитивних лица, њих 441 је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације.  Преостали оболели, налазе се у кућној изолацији под сталним надзором Дома здравља у Горњем Милановцу. Тренутно је, из овог краја, хоспитализовано 45 пацијената, већином у Општој болници у Горњем Милановцу  – изјавио је данас др Александар Чивовић, вд. директора тог Дома здравља.

У Ковид амбуланти тог Дома, јуче су извршена 134 прегледа, урађено 42 антигенска теста, узето десет назофарингеалних брисева, још три особе су из те амбуланте упућене на хоспитализацију.

Статистику епидемије Ковид-19 у овом крају пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.149 лица, уз 63 смртне жртве. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)