ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ЈОШ ЈЕДНА КОВИД АМБУЛАНТА: Динамична епидемиолошка ситуација у Сремском округу

С.Костић

22. 12. 2020. у 13:57

ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ЈОШ ЈЕДНА КОВИД АМБУЛАНТА: Динамична епидемиолошка ситуација у Сремском округу

Фото: С.Костић

НА ПОДРУЧЈУ Сремског округа тренутно је 4.584 лица инфицираних корона вирусом, од којих је највише у румској општини и то 1 118. Иако је у односу на прошлу недељу регистрован мањи број лица позитивних на Ковид 19 и даље постоји висок ниво обољевања, истакла је др Нада Зец Петковић директорка Завода за јавно здравље Сремска Митровица, након Штаба за ванредне ситуације у овом граду.

Само током једног дана, у понедељак на подручју овог Округа регистровано је 93 нових случајева.

- Тренутно се на подручју Града Сремска Митровица налази 1.048 оболелих од вируса ковид, на подручју Општине Стара Пазова тај број износи 964, у комшијској општини Инђија 640, Општини Пећинци 457, Шидској 276 и Општини Ириг најмање 81 активни случај.- рекла је др Зец Петковић и додала да је на подручју Сремског округа предат предлог за карантин за 4.623 лица.

У Општој болници у Сремској Митровици, налази се 221 пацијент, од којих 175 леже у Корона центру а 24 у наранџастој зони, док се 22 пацијента налазе на респиратору.

- Заједно са лекарима Дома здравља у понедељак смо у току дана прегледали 121 пацијената и примили 25. Још не можемо да говоримо о броју смањивања а ни повећању заражених, јер је већ неко време тај број константан, једино што се број прегледа смањује.- истакао је др Драган Малобабић заменик директора Опште болнице.

Малобабић је казао да се тренутно два лекара налазе на болничком лечењу и да њихово здравствено стање иде у правцу побољшања, док је један лекар пребачен у Клинички центар Војводине.

РАД АМБУЛАНТИ

Пацијенти који нису оболели од короне, контролне прегледе обављаће у 1.2. и 3. здравственој станици у оквиру града, док се по селима затварају амбуланте. Сељани са западне старне општине долазиће у Лаћарак а из јужног дела у Мачванску Митровицу.

Због повећаног броја контролних прегледа и гужве која је све већа, испред контролне Ковид амбуланте у седмој Здравственој станици у Сремској Митровици, у току су припреме за отварање још једне овакве амбуланте, која би требало да почне са радом у среду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)