ЦРЕПОВИ ЛЕТЕ НА СВЕ СТРАНЕ: Удари кошаве од 165 километара на час, Вршчани не идите кроз порту! (ФОТО)

Ј. Ј. БАЉАК

09. 12. 2020. у 12:45

ЦРЕПОВИ ЛЕТЕ НА СВЕ СТРАНЕ: Удари кошаве од 165 километара на час, Вршчани не идите кроз порту! (ФОТО)

Фото: Ј.Ј.Баљак

КОШАВА, која у Вршцу већ недељу дана дува орканском брзином, са најјачим ударима од чак 165 километара на час, направила је много штете на стамбеним објектима и у великој мери отежава свакодневно функционисање мештана.

На брегу је чупала дрвеће из корена, а у граду ломила гране, носила црепове са кућа и зграда, обрушавала фасаде, кидала лимене конструкције...

Из безбедносних разлога, око зграде број 22 на Војничком тргу, која се налази тик уз двориште хемијско-медицинске школе, постављена је заштитна трака, јер је кошава на овој шестроспратници уништила део кровне конструкције, па црепови већ данима падају на све стране.

Фото: Ј.Ј.Баљак

 

Исто је и са православном црквом Светог оца Николаја, чији црепови лете по целој порти, у којој се, иначе, налази ОШ „Вук Караџић“. И сама школска зграда је одавно небезбедна, јер са ње отпада фасада, па је ученицима забрањено да у ту установу улазе из порте, већ сада користе службени улаз из Дворске улице.

Дрвеће на градским површинама није доживело већу штету, осим неколико поломљених грана. У ЈКП „Други октобар“ кажу да су стабла навикла на орканску кошаву, а да до чупања дрвећа из корена углавном долази током летњих олуја или од тешког снега.

Фото: Ј.Ј.Баљак

 

Метеоролози најављују да кошава не планира још да се „смири“, па надлежни апелују на Вршчане, који су, истина, навикнути на овако јаке ударе ветра, да буду опрезни у саобраћају, и да не излазе из куће без преке потребе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)