ЈОШ ЈЕДНА ОПШТИНА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: У Лебану нагли скок броја заражених

И.М.

02. 12. 2020. у 16:00

ЈОШ ЈЕДНА ОПШТИНА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: У Лебану нагли скок броја заражених

Фото: и.Митић

У ОПШТИНИ Лебане уведена је ванредна ситуација због наглог пораста заражених вирусом корона. То је учињено на препоруку лесковачког Завода за јавно здравље који је епидемиолошку ситуацију у овој општини оценио неповољном са тенденцијом преласка у ванредну.

У последње две недеље у Лебану је потврђено 89 заражених опаким вирусом, а само 30. новембра чак 21 случај заразе. Данас је регистровано 17 новооболелих, а од почетка епидемије инфициране су 232 особе.

У том периоду регистрована су и три смртна исхода изазвана последицама ковид инфекције и још четири смрти за које се сумња да их је изазвао опаки вирус. У лесковачкој ковид болници тренутно је на лечењу 20 пацијената из Лебана, а један заражени је на респиратору.

Штаб за ванредне ситуације позвао је грађане да поштују све наложене мере заштите и наложио појачану дезинфекцију јавних површина око здравствених установа, школа, пијаце и фреквентних јавних површина.

Грађани се подсећају на обавезу ношења заштитних маски, а апеловано је и да предстојеће славе обележе у кругу породице.

Лебане је четврта од шест локалних самоуправа у Јабланичком округу која је увела ванаредну ситуацију. Пре двадесетак дана то је учинило Власотинце, а у међувремену Медвеђа и Лесковац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)