ЈОШ ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛО, 31 НОВОЗАРАЖЕН: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражена 771 особа

М. Б.

01. 12. 2020. у 11:53

ЈОШ ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛО, 31 НОВОЗАРАЖЕН: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражена 771 особа

Фото: М.Б.

ДВЕ особе, старе 87. и 86. година у Рудничко-таковском крају, потврђено позитивне на ковид-19, нажалост су преминуле током минула 24 сата.

У том периоду, према досадашњим резултатима тестирања у Горњем Милановцу, регистровано је још 31 лице позитивно на корона вирус.

Са тим новим подацима о новооболелима, укупан број заражених у такозваном „трећем пику“ епидемије овде тренутно износи 487.

- Од тог броја, 153 је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације. Од 42 хоспитализована пацијента из овог краја позитивна на тај вирус, већина их се лечи у милановачкој Општој болници. У Ковид амбуланти јуче (30. новембар) обављен је 241 преглед, урађено осам серолошких тестова, 50 антигенских, узето 14 назофарингеалних брисева – изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља.

Новоинсталирана импровизована ординација у контејнеру испред те установе, лицима која завршавају лечење од ковида-19 служи за преузимање документације о томе, дознака о боловању и сличних административних послова, те да би се тако смањиле све веће гужве у амбулантама за прегледе.

Статистику епидемије у овом крају пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 711, уз 28 смртних исхода. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)