У "ЦРВЕНОЈ ЗОНИ" ХОСПИТАЛИЗОВАНО И ДЕТЕ: Повећан број прегледа у шабачкој болници, све више позитивних здравствених радника

А.Д.

30. 11. 2020. у 19:26

У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ ХОСПИТАЛИЗОВАНО И ДЕТЕ: Повећан  број прегледа у шабачкој болници, све више позитивних здравствених радника

Фото: А.Д.

ЛЕКАРИ у шабачкој болници, током протеклог викенда, имали су пуне руке посла, због повећаног броја прегледа у амбуланти и пријема. У респираторној јединици збринуто је девет пацијената са тешком клиничком сликом, од којих је четворо на инвазивној вентилацији.

- Тренутно је у болници 131 ковид позитиван пацијент, од којих је њих 23 на инфективном одељењу, а 108 је у згради такозване ковид 1 зоне. Јуче је у пријемно-тријажној амбуланти било 33 прегледа, осам пацијената је примљено, а седам отпуштено - каже директор Опште болнице др Слободан Поповић.

Према његовим речима, у суботу је било 17 пријема и 10 отпуста. Такође, у црвеној зони педијатрије, поново је смештено једно ковид позитивно дете. Болнички капацитети се, каже, полако попуњавају, а од понедељка је и део интернистичког блока стављен у ковид систем.

Др Поповић каже да је, упоредо са повећањем броја ковид-пацијената, све више оболелих и међу здравственим радницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)