КОРОНА ПРЕДАЊАЧИ У ВЛАСОТИНЦУ И МЕДВЕЂИ: У Јабланичком округу још 111 новооболелих од ковида

И.М.

28. 11. 2020. у 12:20

КОРОНА ПРЕДАЊАЧИ У ВЛАСОТИНЦУ И МЕДВЕЂИ: У Јабланичком округу још 111 новооболелих од ковида

Фото: И. Митић

У ЗАВОД за јавно здравље(ЗЗЈЗ) у Лесковцу, у последња 24 часа, стигла су 474 резултата лабораторијских анализа на инфекцију вирусом корона од којих 111 има позитиван налаз.

Од укупног броја тестираних особа, у Лесковцу су узорковане 282, а присуство вируса потврђено је код 59 особа. У Власотинцу је заражен још 41, Медвеђи седам, Лебану три, а у Бојнику један пацијент. Тренутно се чека на анализе још 70 узорака из свих локалних самоуправа Јабланичког округа.

Поред Власотинца које, у односу на број становника, има убедљиво највећи број заражених особа и где је, пре две седмице, проглашена ванредна ситуација, то је јуче учинио и Штаб за ванредне ситуације у Медвеђи.

Ова одлука је донета због наглог пораста броја заражених, а на препоруку лесковачког ЗЗЈЗ. Само у последњих недељу дана у Медвеђи, која има око 6.500, регистровано је више од 60 случајева новог обољевања од опаког вируса.

Увођење ванредне ситуације значиће ригорозније контроле надлежних органа, а грађанима је упућен апел да поштују све противепидемијске мере.

Поред ширења вируса у општој популацији, велики број узоркованих особа у Лесковцу је последица и систематског тестирања запослених у овдашњој Општој болници и Дому здравља где је до јуче регистровано да је више од 60 запослених у овим установама инфицирано опаким вирусом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)