МЕЂУ ОБОЛЕЛИМА У НЕГОТИНУ И НАЈМЛАЂИ: Због короне у болници беба стара 40 дана, трогодишње дете на кућном лечењу

С.М.Ј.

25. 11. 2020. у 17:21

МЕЂУ ОБОЛЕЛИМА У НЕГОТИНУ И НАЈМЛАЂИ: Због короне у болници беба стара 40 дана, трогодишње дете на кућном лечењу

Фото: С. М. Ј.

НА основу обрађених ПЦР и антиген тестова који су достављени Здравственом центру Неготин забележено је још 29 новооболелих од заразне болести ковид-19.

Међу оболелима и једномесечна беба као и трогодишње дете.

- Беба стара 40 дана примљена је ноћас у три часа на одељење дечје болнице са температуром коју је имало и претходног дана. Tестирана je антиген тестом који је показао позитиван резултат, а након указане лекарске помоћи транспортована у Ниш где је хоспитализована на ковид одељењу Дечје болнице. Трогодишње дете које је претходног дана тестирано због високе температуре и дијареје и које је такође позитивно у међувремену се добро осећа, терапијски је збринуто и на кућном је лечењу - каже др Видосава Пауновић Барбуловић, вршилац дужности директора Здравственог центра Неготин.

Из нишке лабораторије “Ватрено око” од 18 ПЦР налаза чак 50 одсто, односно 9 узорака позитивно је на присуство вирус корона. Од 32 антигент теста која су узоркована у неготинској лабораторији Дома здравља позитивна су 62,5 одсто, односно укупно 20 тестова.

Међу новозараженима је 19 жена од 11 до 77 година и десеторица мушкараца од којих најмлађи има 40 дана, а остали од 17 до 77 година. Сви оболели су на кућном лечењу и у изолацији. Двоје наших суграђана се опоравило, тако да је тренутно у оопштини Неготин 179 активно позиривних.

На Грудном одељењу неготинске болнице је хоспитализовано седам пацијената са бронхопнеумонијом, један је ПЦР негативан, један је позитиван, али је остао на лечењу, а за пет пацијената се чека резултат ПЦР теста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)