ЗАРАЗА ЈЕ МЕЂУ РАДНО АКТИВНИМ СТАНОВНИШТВОМ: Најављене појачане контроле у великим производним погонима у Јабланичком округу

И.М.

25. 11. 2020. у 11:19

ЗАРАЗА ЈЕ МЕЂУ РАДНО АКТИВНИМ СТАНОВНИШТВОМ: Најављене појачане контроле у великим производним погонима у Јабланичком округу

И. Митић

У ЈАБЛАНИЧКОМ управном округу најављене су појачане контроле инспекцијских служби које се односе на примену мера које треба да спрече ширење вируса корона, а то се односи и на велике производне погоне у Лесковцу и Власотинцу које запошљавају хиљаде људи.

- Због повећаног броја заражених у фабрикама инспектори рада ће појачати контролу великих погона у Лесковцу и Власотинцу како би се проверила примена противепидемијских мера – најавио је Милош Ћирић, начелник Јабланичког управног округа.

Он је објаснио да је договорен и синхронизован рад свих инспекцијских органа који су поделили ресоре у којима ће вршити контролу поштовања наложених мера од стране епидемиолога и локалних штабова за ванредне ситуације.

- Комунална милиција и комунална инспекција ће контролисати рад угоститељских објеката и велике редове испред банака, пошти и других установа. Ветеринарска инспекција је задужена за контролу пијаца, тржишна за трговинску делатност, а саобраћајна за возила у јавном превозу и за аутобуска стајалишта – објаснио је Ћирић.

Уз подсећање да је, од 18 до пет часова, забрањен рад угоститељских објеката, барова, клубова, трговинских центара, биоскопа, позоришта и других установа културе као и приређивање посебних и класичних игара на срећу, Ћирић је нагласио обавезу грађана да носе заштитну опрему у затвореном, али и на отвореном простору у свакој ситуацији где није могуће одржати неопходну физичку дистанцу.

Послодавцима којима процес рада то омогућава препоручено је да запосленима омогуће рад од куће, а превозницима да број путника који се налазе у возилу не прелази половину капацитета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)