МИСТЕРИОЗНИ ЗВУЦИ У ПОЛА НОЋИ: Новосађани не спавају због чудне буке која одзвања градом, а ево шта је разлог

Novosti online

24. 11. 2020. у 00:36

МИСТЕРИОЗНИ ЗВУЦИ У ПОЛА НОЋИ: Новосађани не спавају због чудне буке која одзвања градом, а ево шта је разлог

Фото: Depositphotos

НОВОСАЂАНИ су последњих дана поприлично заинтригирани мистериозном буком због које готово да ни не спавају.

Последњи пут то десило у петак увече око 22 сата. Тада је иритирајућа уједначена бука трајала скоро до поноћи.

Многи не знају о чему се ради, кажу да им личи као да авиони константно прелећу изнад њихових домова.

Међутим, не ради се о летећим објектима нити о било каквим мистичним појавама. Реч је о прикључивању Те-То у систем даљинског грејања или могућој хаварији, услед чега долази до испуштања ваздуха из котлова и цеви да би се изједначио притисак.

- Никад се није овако јако чуло. Сазнали смо да је реч о термоелектрани, али сећам се и ранијих година када се прикључују, чује се преко дана у неком периоду, али јако слаб звук. Ово сада је већ узнемиравање, то је трајало синоћ два сата. Пре једно пет дана исто је тако ноћу звечало и шуштало два сата. Читав град одзвања од те буке. Звала сам Центар за обавештавање и узбуњивање и они ми кажу да је све у реду и да мирно спавам. Звало их је већ 150 људи, додају. Што само значи да то грађанима смета – рекла је Гордана која живи у центру Новог Сада.

Из Те-То и Јавног комуналног предузећа "Новосадска топлана" нису се још оглашавали овим поводом, нити разјаснили да ли се ради о редовном повезивању или је дошло до хаварије. Путем саопштења, у уторак 17. новембра најавили су повезивање Те-То, док су следећег дана 18. новембра, најављени ноћни радови на хаварији на Главној разделној станици.

- Од 21 час приступиће се прикључењу система даљинског грејања Новосадске топлане на систем "ТЕ-ТО Нови Сад", услед чега може доћи до поремећаја у испоруци топлотне енергије за грејање и припрему топле потрошне воде на топлотном подручју Топлане "Југ", односно за грејање на топлотним подручјима топлана "Исток" и "Север" - саопштили су тада из Топлане.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)