КРОЗ ЕВРОПСКЕ ФОНДОВЕ УБРЗАТИ РАЗВОЈ: Градоначеник Сомбора у представљању Европског економског плана

Ј.Б.

19. 11. 2020. у 10:44

ГРАДОНАЧЕЛНИК Сомбора Антонио Ратковић, уједно и председник Сталне конференције градова и општина (СКГО), учестовао је на онлајн представљању Европског економско-инвестиционог плана за Западни Балкан.

КРОЗ ЕВРОПСКЕ ФОНДОВЕ УБРЗАТИ РАЗВОЈ: Градоначеник Сомбора у представљању Европског економског плана

Фото: Град Сомбор

Реч је о годишњем извештају ЕУ о напретку Србије ка европским интеграцијама и европских пројеката повезаности које се организује у оквиру програма „Подршка локалним самоуправама у Србији на путу ка ЕУ – Друга фаза“ (финансира Влада Шведска, а спроводи СКГО у сарадњи са Шведском асоцијацијом локалних власти и региона (SALAR)).

- Одговорност локалне самоуправе јесте да разуме захтеве које пред њу поставља овај процес, да буде упозната са стандардима који су за њу важни у појединим преговарачким поглављима и да припреми своје капацитете за примену, или укаже националном нивоу шта је оно што је потребно да би се обавезе испуниле на квалитетан начин. Одговорност је на локалној самоуправи и да неопходне ресурсе обезбеди и путем аплицирања за средства ЕУ фондова, који јој стоје на располагању- истакао је Ратковић.

Циљ је да се доносиоцима одлука на локалном нивоу, градоначелницима и председницима општина представи мере Европског економско-инвестиционог плана, затим ставови и оцене важне за локалну самоуправу изнете у извештају о напретку Србије, као и најважнији пројекти у оквиру Европске агенде повезивања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)