УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Овај град због короне донео нову одлуку

С.М.Ј.

18. 11. 2020. у 15:11

УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Овај град због короне донео нову одлуку

Фото: С. М. Ј.

И ОПШТИНА Мајданпек, последња у Борском округу, увела је ванредну ситуацију због приметног раста броја позитивних случајева ковида-19, али и раста броја оних који се са респираторним инфекцијама и у фебрилном стању јављају на преглед у овдашњу ковид амбуланту.

Ванредну ситуацију у Мајданпеку, општини са најмањим бројем активно позитивних у Борском округу, увео је председник општине и командант Штаба за ванредне ситуације, Драган Поповић на предлог овдашњег Дома здравља.


-Ситуација је таква да морамо правовремено да уводимо и ригорозније мере и не дозволимо да се ситуација отме контроли. Крајње је време да се уозбиљимо и поштујемо мере заштите. Нарочито оне које се односе на самоизолацију јер имамо пацијенте који су ПЦР потврђено позитивни и налазе се на кућном лечењу који крше меру самоизолације и излазе у шетњу без заштитиних маски – рекао је др Драган Фудуловић, директор мајданпечког Дома здравља.

У општини Мајданпек, иначе, тренутно је 61 особа активна на вирус корона, од којих је за 15 данас стигла потврда из референтне лабораторије. Шесторо Мајданпечана је на болничком лечењу у терцијарним установама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)