СПРЕМНО ДОЧЕКУЈУ СНЕГ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Уведена дежурства у зимској сезони (ФОТО)

В. И.

16. 11. 2020. у 20:20

СПРЕМНО ДОЧЕКУЈУ СНЕГ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Уведена дежурства у зимској сезони (ФОТО)

Фото: ОУ ГМ

ЈАВНО предузеће за изградњу општине Горњи Милановац обавило је у понедељак смотру механизације за зимску сезону, која је званично почела 15. новембра и трајаће до 15. марта наредне године. Овом приликом са припремљеношћу зимске службе упознали су се председник општине Дејан Ковачевић и помоћник председника за саобраћај и инфраструктуру Бранко Мартиновић.

Директор ЈП за изградњу Божидар Вучетић,  каже да су упркос лепом времену у предузећу већ уведене дежурства као и да је опремљеност механизацијом и посипним материјалом на задовољавајућем нивоу.

- У овом тренутку располажемо са 250 тона индиструјске соли и 2.000 тона ризле, смешетених у магацинском простору у Градитељу. Набављено је и 70 тона шљаке која ће бити употребљена на некатегорисаним путевима у месним заједницама. Количине посипног метаријала су довољне, а припремљен је и план одржавања улицама, који обухвата први, други и трећи приоритет. Први чине 14 улица међу којима је Кнеза Александра заједно са најфреквентнијим саобраћајницама, укупне дужине око 25 километра, други 20 улица, укупне дужине 33, а трећи  27 улица чија је укупна дужина 25 километара – рекао је Вучетић.

Он је додао да је предузеће обогатило возни парк новим камионом  „ивеко“, носивости  25 тона који је према уговору требало да стигне до почетка новембра, али је због целокупне ситуације испорука одложена за крај месеца. За камион су обезбеђени  нови посипач и раоник. У овом тренутку ово предузеће располаже са шест камиона, од којих је пет опремљено раоницима и посипачима, затим са четири скипа опремљених раоницима и два трактора са циклонима и раоницима.

- Уколико имамо  падавине у оквиру просека расположива механизација биће довољна, али ако буде обилних падавина, сметова и ледене кише, бићемо принуђени да ангажујемо привредна и друштвена лица која располажу тешком механизацијом – нагласио је Вучетић.

Председник општине Ковачевић казао је да је на последњој седници Општинског већа усвојен план одржавања Јавног предузећа за изградњу са свим дефинисаним приоритетима.

Фото: ОУ ГМ

 

- Задовољан сам стањем механизације и свим што сам данас видео на терену, сва возила су спремна и враћена из сеоских месних заједница где смо завршили насипање локалних и некатегорисаних путева за ову грађевиснку сезону и потпуно смо опремљени за зимско одржавање.  Уколико будемо имали енормне падавине, ангажоваћемо додатну механизацију да би све било очишћено на време – истакао је Ковачевић.

Председник општине додао је да очекује да стигне расвета за Улицу Вука Караџића, која ће врло брзо бити постављена, након чега ће и улица бити пуштена у фунцију.

Остало је да асфалтирамо мањи крак Улице Мише Лазића, уз израду тротоара и постављање ивичњака, што је било условљено отварањем Shop park-a. По заврштеку овог посла, закључујемо ову рекордну сезону када је у питању инфраструктура у граду – закључио је Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)