ДНЕВНИ БОРАВАК ПОМАЖЕ РОДИТЕЉИМА: У кањишким селима Ором и Мале Пијаце уведена нова услуга у вртићима

J.L.

16. 11. 2020. у 15:42

ДНЕВНИ БОРАВАК ПОМАЖЕ РОДИТЕЉИМА: У кањишким селима Ором и Мале Пијаце уведена нова услуга у вртићима

Фото: ГУ Пожаревац

НА захтев мештана села Ором и Мале Пијаце у општини Кањижа, чија деца иду у вртиће ПУ „Наши бисери“, уведена је услуга дневног боравка.

 Тако ће малишани у вртићима „Бела рада” у Малим Пијацама и „Лилипут” Орому уместо до 12.30 моћи да бораве до 15.30 часова.

Општина Кањижа је изашла у сусрет мештанима ових села иако је ово проширење услуга вртићима коштало неколико милиона динара, пре свега за куповину кревета, као и ангажовање додатног особља, јер дневни боравак деце подразумева обезбеђење исхране у три оборка - доручка, ужине и ручка.

Цена дневног боравка у вртићима ПУ „Наши бисери” иста је за подручје целе општине и износи 4.300 динара, док полудневни боравак стаје 1.650 динара.

Месна заједница у Малим Пијацама ће годину дана сносити разлику у трошку, тако да родитељи неће имати повећан издатак у односу на досадашњи издатак за полудневни боравак, док ће родитељи у Орому сами плаћати трошкове дневног боравка.

Дневни боравак за децу старију од три године у овим местима функционише од новембра, а већ постији у Кањижи, Хоргошу и Мартоношу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)