МАНИФЕСТАЦИЈА "МУЗЕЈИ ЗА 10": Музеји шаљу поруку једнакости, улаз бесплатан

Novosti online

10. 11. 2020. у 18:28

У оквиру највеће националне музејске манифестације "Музеји за 10", Градски музеј Суботица по шести пут отвара врата посетиоцима, које ове недеље очекују пројекције филмова и креативна радионица.

МАНИФЕСТАЦИЈА МУЗЕЈИ ЗА 10: Музеји шаљу поруку једнакости, улаз бесплатан

Фото "Музеји за 10"

Посетиоци су данас имали прилику да чују предавање Холо Иштвана „Пустара са сто лица“ а наредних дана имаће прилику да погледају избор филмова са Међународног фестивала етнолошког филма у Београду на тему "Од традиције до савремености: Од домовине до расејања".

У четвртак на програму ће бити филм "Посрано сиромаштво" и "Индијанци попут нас", док ће у петак публика моћи да погледа остварења "Име Мухамед" и "Македонци у Истанбулу". Пројекције ће оба дана почети у 19 часова.

У суботу ће се одржати дидактичко-креативна радионица са Удружењем "ЗаЈедно", које окупља особе са инвалидитетом.

Тема овогодишње манифестације је "Музеји за једнакост: разноврсност и укљученост", која истиче основну друштвену вредност музеја, а то је стварање значајних искустава за људе без обзира на њихову етничку припадност, пол, социоекономску позадину, ниво образовања, физичке способности, политичку припадност и верска уверења.

Улаз на све програме је бесплатан, а уколико се пооштре противепидемиолошке мере, из Градског музеја поручују да ће програм бити отказан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)