ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА СНЕГ: Због "Ипсилон" крака повећан обим посла

Ј.Л.

06. 11. 2020. у 16:27

ЗИМСКА служба, која ће наредних месеци чистити локалне путеве у Суботици, спремно дочекује први снег.

ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА СНЕГ: Због Ипсилон крака повећан обим посла

Фото: Ј.Л.

Као и претходне године, посао одржавања градских и приградских саобраћајница поверен је фирми „Екстра-ауто транспорт" из Врбаса, док ће чишћење у заштићеном делу Парка природе Палић обављати ЈП "Палић-Лудаш".

Према Закону о путевима, Зимске службе је активна од 1. новембра до 1. априла, а за њено ангажовање ове године је из градског буџета издвојено 65 милиона динара

Како је објаснио Предраг Радивојевић, директор ЈП за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, после завршетка изградње „Ипсилон“ крака, одређене деонице државних путева су прешле у надлежност локалног управљача, које су им средином године поверили "Путеви Србије", те је зато обим посла повећан за четвртину.

- То су Келебијски пут, Сомборски пут до првог кружног тока са „Ипсилон“ краком, и о деоницама државних путева, а то су Загребачка улица и Београдски пут до Бајнатске улице. То је повећало мрежу коју одржавамо за 17 километара, а када узмемо у обзир и новоизграђене бициклистичке стазе у Бачким Виноградима, на Хоргошком и Келебијском путу, које смо у површини од око 21.600 квадрата узели у одржавање, све то је повећало обим Зимске службе ове године за 25 одсто - објаснио је Радивојевић.

С повећаним обимом посла, повећани су опрема и људство које ће бринути о укупно 127 километара локалних путева, исто толико градских улица и више од 160.000 квадрата тргова, пешачких површина и бициклистичких стаза.

База механизације Зимске службе налазиће се на Палићу као и претходних година. Сви камиони су опремљени носачима за со, а осим камиона, у саставу Зимске службе налази се и пет камиона носивости до пет тона, два утоварирача, један грејдер, шест комбинованих машина којима ће управљати 45 радника

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)