МИЛОШ ВУЧЕВИЋ: Ово је последњи покушај да не одемо у ванредну ситуацију, донете четири наредбе у Новом Саду

Тањуг

05. 11. 2020. у 12:55

ГРАДСКИ штаб за ванредне ситуације у Новом Саду донео је данас четири нове наредбе и две препоруке, како би се зауставило ширење корона вируса.

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ: Ово је последњи покушај да не одемо у ванредну ситуацију, донете четири наредбе у Новом Саду

Град Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је од почетка епидемије на терорији града укупно инфицирано 4.776 особа, а да тренутно има 1.340 активно оболелих.

- Имајући у виду све околности, донели смо четири наредбе и две препоруке. Нисмо донели никакве радикалне мере, нешто смо пооштрили одређеним наредбама, без доношења мера које би на проблематичан начин мењале живот у граду - рекао је Вучевић на прес конференцији након седнице Штаба.

Он је навео да ће се градске власти борити да се не затвори град и не заустави привреда.

Вучевић је упозорио да је све то привременог и променљивог карактера и да се све брзо може променити на боље или горе, у зависности од епидемиолошке ситуације.

Градски штаб је наложио да у свим објектима у којима долази до окупљања људи, у компанијама, спортским центрима, угоститељским објектима, мора да буде јавно истакнуто ко је одговорно лице за спровођење мера.

Вучевић је навео да је донета наредба о обавези ношења маски на пијацама и да ће то бити посебно контролисано.

Даље, забрањује се рад базена, спа центара и сауна од 7. до 30. новембра.

Базене ће моћи да користи Факултет спорта и физичког васпитања, као и спортски клубови, али уз посебно уређену сатницу и уз одређен број особа које могу у исто време да буду на базену.

Забрањују се манифестације од 7. до 30. новембра, осим културно-уметничке манифестације до 100 посетилаца, у затвореном и на отвореном простору, уз придржавање потребне дистанце.

Што се спорта тиче, могуће је да се организују само редовна такмичења, без присуства публике, док су остале спортске манифестације забрањене од 7. до 30. новембра.

Када је реч о препорукама, прва је да сва правна лица, која су у могућности, пређу у сменски рад, како би се смањио број људи који у истом тренутку бораве у просторијама.

Друга препорука се тиче клубова који треба да ограниче време боравка сваког госта у објекту, тако што ће издавати нумерисане и временски орочене карте, у циљу смањења концентрације људи у обкету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)