ДЕВОЈЧИЦА ИЗ ПАРАЋИНА ПОЗИТИВНА НА КОРОНУ: Ученица (16) средње медицинске школе у изолацији

З.Рашић

04. 11. 2020. у 22:00

ШЕСНАЕСТОГОДИШЊА девојчица из Параћина, која похађа средњу медицинску школу у Ћуприји, позитивна је на вирус корона на ПЦР тесту, а ту информацију поделио је јавно на свом „Фејсбук“ профилу археолог Бранислав Стојановић, донедавно директор Завичајног музеја „Параћин“.

ДЕВОЈЧИЦА ИЗ ПАРАЋИНА ПОЗИТИВНА НА КОРОНУ: Ученица (16) средње медицинске школе у изолацији

Фото: З. Рашић

Ова девојчица члан је његове породице, а Стојановић је обавештавањем јавности о њеној инфекцији ковидом преко друштвене мреже, показао одговорно понашање и наставио праксу већег броја Параћинаца, инфицираних короном још у првом мартовском таласу, да о томе обавесте своје пријатеље преко ФБ профила како би особе са којима су контактирали биле предострожне.

 - Када смо први пут приметили симптоме код ње – да не осећа мирисе, отишли смо одмах код лекара. Након тога тестирана је брзим тестом који је био негативан. Инсистирали смо да уради и ПЦР тест да би били сигурни.

Ја сам одмах одлучио да не идем на посао ни након негативног теста из крви док не стигне ПЦР. Он је показао да је Каја, нажалост, позитивна и од тог тренутка смо у изолацији, крећемо се само до болнице и апотеке, што по закону можемо.

Сви њени контакти су пријављени Заводу за јавно здравље у Ћуприји и већина се налази у карантину. Јако сам поносан на њу јер се показала јако одговорном и храбром након што је приметила симптоме – написао је на свом профилу Стојановић.

 - Супруга и ја смо негативни на тестирању, али ћемо ипак бити у карантину још неко време док не прође 14 дана од тестирања. Ово желим да кажем да би људи који су са нама били у контакту последњих дана били мирни – закључио је у својој објави савесни Параћинац.

 Девојчица нема озбиљније симптоме и, како је Стојановић навео, добро се држи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

ИЗАЂИ, МАЛА: Погледајте шта Срби певају Куртијевом градоначелнику у Звечану (ВИДЕО)