ТРЕЋА ИСПОРУКА ВАКЦИНЕ ПРОТИВ ГРИПА ПАРАЋИНУ: Обезбеђено 325 доза „ваксигрипа“

З.Рашић

04. 11. 2020. у 19:42

ТРЕЋА ИСПОРУКА ВАКЦИНЕ ПРОТИВ ГРИПА ПАРАЋИНУ: Обезбеђено 325 доза „ваксигрипа“

Фото: З.Рашић

НАКОН што је за само седам дана утрошена прва количина вакцина „инфлувак“против грипа – 2.400 доза, у параћински Дом здравља стигло је још 200 доза произведених у Институту „Торлак“, али се оне нису препоручивале особама млађим од 18 година и старијим од 65, због чега је за Параћин јуче обезбеђено још 325 доза вакцине „ваксигрип“ које могу да се дају свим особама.

Како каже др Снежана Никодијевић, помоћница директора Дома здравља, вакцинација је и даље у току, интересовања има, па докторка процењује да ће и ова количина бити утрошена. Иначе, сезона грипа још није почела али је приметно повећање броја грађана који се јављају овој установи са симптомима респираторних инфекција.

Расте број не само ковид-прегледа већ и обичних. Др Никодијевић наглашава да је скоро удвостручен број прегледа у амбуланти за респираторне инфекције Дома здравља, а све је више и млађих пацијената – деце и ђака, који се јављају својим лекарима са сличним или истим здравственим проблемима.

Они се јављају педијатрији, где се и збрињавају, а на улазу се обавља тријажа.

У дечјем диспанзеру се ради и узимање бриса за ПЦР тест ако је потребно, те серолошко тестирање, и то у посебној соби за изолацију. Иначе, према јучерашњој изјави начелника Школске управе у Јагодини Животе Старчевића, један ученик који похађа основну школу у Параћину је инфициран вирусом корона, што је потврђено  у понедељак, 2. новембра. Међутим, како он неколико дана пре тога није долазио у школу, настава у свим школама у Параћину одвија се на уобичајен начин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)