УСЕЉЕЊЕ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ: Изградња нове зграде Основне школе "Свети Сава" у Краљеву

Г.Ћировић

03. 11. 2020. у 17:34

УКОЛИКО све буде текло према плану и утврђеној грађевинској динамици, ученици Основне школе „Свети Сава“ у краљевачком насељу Рибница до почетка наредне школске године уселиће се у потпуно нову школску зграду.

УСЕЉЕЊЕ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ: Изградња нове зграде Основне школе Свети Сава у Краљеву

Фото:ГУ Краљево

Овај савремени објекат гради се по највишим светским стандардима  на истој локацији где је срушена стара и дотрајала зграда, саграђена још 1965. године. Нова двоспратна школа у којој ће наставу моћи да похађа 700 основаца, имаће бруто површину 5.800 квадратних метара са фискултурном салом од 850 квадрата.

Вредност пројекта је 391 милион динара са ПДВ, а извођач је „Тончев градња“. Средства су обезбеђена преко Канцеларије за јавна улагања, док је локална самоуправа имала велики удео у припреми техничке документације, прибављању свих неопходних дозвола и рушењу старог објекта.

- Ово ће бити једна од најлепших основних школа не само у Краљеву, него у овом делу Србије. Насеље Рибница убрзано се развија. Осим шетачке стазе, два потпуно нова тржна центра, нове амбуланте, овде се уз нову школу граде и станови за снаге безбедности. Уверен сам да Рибница добија ново лице, не као приградско насеље, него као нови, модеран део града на Ибру – рекао је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева обилазећи радове.

Док траје изградња нове школсаке зграде, 480 ученика ОШ “Свети Сава” наставу похађа у Основној школи „Вук Караџић“, док је школска администрација смештена у овдашњем Дому културе.

- Циљ је да се објекат окрови до почетка зиме и да се потом пређе на унутрашње радове који нису толико условљени временским приликама – наглашава Александар Несторовић, директор ЈП за уређење грађевинског земљишта у Краљеву. - „Тончев градња“ се показала као озбиљан извођач и верујем да ће ученици нову школску годину у септембру 2021. започети у новом објекту.


 

Антрфиле

САЛА У ЖИЧИ

ИСТОВРЕМЕНО са изградњом нове школе у Рибници, у оближњој Жичи у току је завршна фаза градње фискултурне сале при ОШ „Живан Маричић“. Овај пројекат реализује се кроз програм изградње и реконструкције 24 спортска објекта у градовима широм Србије преко Министарства омладине и спорта. Вредност уговорених радова који се финансирају средставима Делегације ЕУ је око 50 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)