ПЉУШТЕ ПЕТИЦИЈЕ ОКО СПОРТСКИХ ТЕРЕНА: На захтев старијих житеља у Зрењанину да се уклоне игралишта, уследио контразахтев од млађих

Б. Грујић

04. 11. 2020. у 13:03

ЈЕДНИ чувају игралишта у Зрењанину, али појединим комшијама смета бука.

ПЉУШТЕ ПЕТИЦИЈЕ ОКО СПОРТСКИХ ТЕРЕНА: На захтев старијих житеља у Зрењанину да се уклоне игралишта, уследио контразахтев од млађих

Фото В. Н.

И тако су кренуле петиције. Прву су написали старији становници насеља Руже Шулман, који траже да се са спортског терена уклоне кошеви и клупе. Убрзо је уследила контра - петиција млађих житеља којом штите своје терене.

Игралишта у овом насељу су недавно обновљена, постављене су нове кошаркашке табле и обручи.

- Чиме се појединци баве, не размишљајући колико је поред менталног, физичко здравље је битно за срећу и миран живот - каже Владимир Драгић, потписник контрапетиције. - Уколико заживи сулуда идеја рушења нечијег детињства, са кошевима и клупама мораће да уклоне најпре мене и моје истомишљенике.

Потпуно другачије мисле старији житељи истог насеља. Кажу да им бука смета посебно у касним сатима, када је вика, толико јака да им не да сан на очи.

- Немамо ми ништа против деце, нити против њихове игре, али морате да разумете и да нам је понекад потребан мир - прича Миодраг Д. - Понекад је галама неподношљива. То је навијање, цика, драње, ударање.... А када вам је све то под прозором онда ништа не помаже.

Председник Савета Месне заједнице "Доситеј Обрадовић" Душко Радишић, каже да се непотребно подигла прашина око игралишта.

- Један број старијих суграђана, покренуло је петицију због буке са игралишта, у касним вечерњим сатима, нарочито током летњих месеци. Онда су млађи суграђани на ту петицију реаговали новом, коју смо подржали, јер нико нема намеру да уклања мобилијар и справе за игру малишана - каже за Радишић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)