СВИ БИ ИМЕ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: У Врању називе добијају улице, тргови и засеоци на укупно 1.154 локације

Ј. СТОЈКОВИЋ

02. 11. 2020. у 08:20

ОДБОРНИЦИ Скупштине града у Врању су усвојили предлог Одлуке којом се утврђују називи улица, тргова и засеока за укупно 1.154 локација.

СВИ БИ ИМЕ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: У Врању називе добијају улице, тргови и засеоци на укупно 1.154 локације

Фото Ј. Стојковић

Досад безимене саобраћајнице ће добити називе по познатим херојима из свих наших ратова, те глумаца, писаца, сликара и знаменитих Врањанаца, а у предлозима месних заједница је доминирало име патријарха Павла.

Мирослав Николић, Фото Градска управа

Пројектом названим "Ажурирање адресног регистра у Републици Србији", који је покренула и реализује Влада Србије - са свим релевантним министарствима и организацијама - предвиђено је креирање званичне базе података у циљу лакшег и ефикаснијег коришћења, што ће рад државних институција учинити ефикаснијим.

- Ми смо овај посао започели још 2018, а сада га и технички приводимо крају - објашњава шеф врањског Одсека за послове са месним заједницама Мирослав Николић, напомињући и то да ће улицу у граду под Пржаром добити Милена Дравић, Драган Гага Николић, Сава Шумановић, Митке, Бата Живојиновић, Милан Младеновић... али и Врањски извиђачи.

Лакше и катастру

САСТАВНИ део одлуке чини и именовање 220 улица које имају своје називе, одређене су катастарским парцелама и добиле су свој матични број, али се у Катастру још воде као незваничне јер не постоје документа на основу којих су уопште добиле називе. Овом одлуком ће и ове, већ постојеће улице постати - званичне.

Каже и то да ће коначно бити решен проблем овдашњих насеља попут Рашке и Палестине, у којима само неколико улица имају називе, што је тамошњим људима стварало бројне проблеме - нарочито када би позивали Хитну медицинску помоћ или ватрогасце.

Сада су на реду постављања табли и кућних бројева, а потом и промена адреса у личним документима Врањанаца.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)