ДВОЈЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ КОВИДОМ-19: Епидемиолошка ситуација у Рудничко-таковском крају

М. Б.

30. 10. 2020. у 15:31

ДВОЈЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ КОВИДОМ-19: Епидемиолошка ситуација у Рудничко-таковском крају

Фото М. Б.

ДО синоћ, још две особе у Рудничко-таковском крају потврђене су као позитивне на ковид-19, на основу пристиглих резултата тестирања. На територији општине Горњи Милановац тренутно су укупно заражена 24 лица.

- Од свих њих је једно излечено, једно је хоспитализовано на Инфективној клиници у Београду, једно у Клиничком центру у Крагујевцу, два у милановачкој Општој болници. Сви остали, као и њихови контакти су у кућној изолацији, под контролом лекара нашег Дома здравља - потврдио је в. д. директора Дома здравља др Александар Чивовић.

У Ковид амбуланти и даље се повећава број прегледа. Др Чивовић наговештава могућност, да та амбуланта из Дома здравља у центру града буде премештена у круг Опште болнице, те да ће уз њу вероватно бити постављена посебна чекаоница за пацијенте, због надолазећих временских непогода.

Статистика епидемије у овом крају званично се дели у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другом „пику“ од половине јуна заражено је укупно 150, уз седам смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)