ПРАВОСЛАВЉЕ НА ИНТЕРНЕТУ: Сретен Пантелић из Ваљева добио прву награду на међународној изложби фотографија

С. Б.

29. 10. 2020. у 22:37

ПРАВОСЛАВЉЕ НА ИНТЕРНЕТУ: Сретен Пантелић из Ваљева добио прву награду на међународној изложби фотографија

Фото: С. Б.

НАЈБОЉУ фотографију на овогодишњем међународном конкурсу „Православље на интернету“, чије такмичење 15 година заредом организује Друштво љубитеља фотографије, филмских и видео остварења „Беофото“ у Беочину, снимио је Сретен Пантелић из Ваљева.

Другонаграђена фотографија дело је Небојше Ковача из Крагујевца, док је за трећу награду жири прогласио фотографију Александера Васиљука из Пољске.

У конкуренцији за колекцију фотографија победио је Милинко Радосављевић из Београда, испред Весне Мијаиловић из Пожеге и Алексе Стојковића из Београда.

ПОСТАВКА У БЕОЧИНСКОМ ДОМУ КУЛТУРЕ, 14. НОВЕМБРА

Свечано отварање 15. Међународне изложбе фотографија „Православље на интернету“, на којем ће бити додељена признања награђеним и похваљеним ауторима, требало би да буде у суботу, 14. новембра у холу Дома културе у Беочину у 19 часова.

Стручни жири, Душан Живкић и Синиша Бубњевић, челници “Фото, кино и видео савеза Војводине”, похвалио је поједине радове у обе конкуренције. Похвале за фотографију заслужили су Радивој Мачковић из Аустралије, Сенка Пауновић из Босне и Херцеговине, Пјотр Лозовик из Пољске, Петар Замбо из Сомбора и Ненад Станковић из Витошевца. За колекцију фотографија похваљени су Маргарита Толмачева из Русије, Николина Ковачевић из Црне Горе, Тањица Перовић из Пирота, Слађана Пантелић и Снежана Лерх из Новог Сада.

Награда „Сава Драгојловић“ - за најбољу фотографију домаћег аутора, коју додељује жири организатора, припашће Милошу Караклићу из Севојна.

На овогодишњи конкурс стигао је рекордан број радова, чак 511 фотографија од 114 аутора из Русије, Пољске, Аустралије, Северне Македоније, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Немачке, Италије, Румуније и 31 места Србије а жири је прихватио 286 фотографија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)