ЗАРАЖЕНО ЈОШ ТРОЈЕ У Ковид амбуланти у Горњем Милановцу повећава се број прегледа

М. Б.

29. 10. 2020. у 08:44

ЗАРАЖЕНО ЈОШ ТРОЈЕ У Ковид амбуланти у Горњем Милановцу повећава се број прегледа

Фото: Д. Поздеровић

ЈОШ три особе у Рудничко-таковском крају потврђено су позитивне на ковид-19, на основу резултата тестирања пристиглих до синоћ.

- На територији општине Горњи Милановац тренутно су укупно заражена 22 лица, од којих је једно излечено, а шест их је хоспитализовано: једно на Инфективној клиници у Београду, једно у Клиничком центру у Крагујевцу, четири у милановачкој Општој болници. Сви остали, као и њихови контакти су у кућној изолацији, под контролом лекара нашег Дома здравља. Сво троје новопотврђених су из овог града, боравили су на Златибору, због испољавања килничке слике тестирани су у Ужицу, одакле ће бити хоспитализовани у милановачкој болници - потврдио је в. д. директора Дома здравља др Александар Чивовић.

У Ковид амбуланти повећава се број прегледа, биће повећан и број лекара у њој. Јуче је прегледано 47 пацијената (највише у минула три месеца!), урађено је 20 серолошких тестова, узето пет назофарингеалних брисева.

Статистика епидемије у овом крају званично се дели у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другом „пику“ од половине јуна заражено је укупно 148, уз седам смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)