НАСТАРИЈИ ОДМЕРИЛИ СНАГЕ У БРИЏУ: У Геронтолошком центру у Суботици одржано међуклупско карташко такмичење

Ј.Л.

26. 10. 2020. у 18:00

НАСТАРИЈИ ОДМЕРИЛИ СНАГЕ У БРИЏУ: У Геронтолошком центру у Суботици одржано међуклупско карташко такмичење

Фото: Ј.Л.

КРИЛАТИЦУ „Ко хоће наће начин, ко неће тражи разлог“ често чујемо, а корисници Геронтолошког центра у Суботици су је буквално применили и упрокос епидемиолошкој ситуацији и поштујући све происане мере организовали такмичење у бриџу за 120 људи.

У међуклупском такмичењу у бриџу учествовали су корисници свих десет геронтолошких клубова и сва три дома, а како протиче карташко надметање пратило се путем зоом апликације.

- У оквиру овогодишње „Сунчене јесени“ живота успели смо да нађемо начин да организујемо  20. такмичење у бриџу. Нашли смо начин да се дружимо, да окупимо 120 такмичара, а да притом поштујемо све прописане епидемиолошке мере – истиче Ненад Иванишевић, директор Геронтолошког центра. – Други начин да будемо заједно није постојао али није ни постојала алтернатива да не будемо заједно. Наставићемо са овим активностима и свако следеће такмичење биће организовано на овај начин, то је једини начин да се људи ипак друже а да можемо да испоштујемо мере.

Фото: Ј.Л.

По речима Илије Ђукановића, члана Градског већа за област социјалне заштите, Град Суботица подржава рад геронтолошких клуба и све њихове активности, а са том праксом наставиће и убудуће.

- Октобар је месец посвећен нашим најстаријим суграђанима и драго ми је да су запослени у Геронтолошком центру нашли начин да их окупе и пруже им могућност да учествују у свим активностима – додао је Илија Ђукановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)