ВИД ОСЛАБИО, ПА СЛУША ТВ ПРЕНОС: Бака Милка из Жупе, најстарији навијач Новака Ђоковића, напунила 105 година

С. БАБОВИЋ

26. 10. 2020. у 07:52

ВИД ОСЛАБИО, ПА СЛУША ТВ ПРЕНОС: Бака Милка из Жупе, најстарији навијач Новака Ђоковића, напунила 105 година

Слављеница у кругу породице / Фото С. Бабовић

ЈЕДАН је од најватренијих навијача Новака Ђоковића у Србији, а извесно најстарији - бака Милка Цветковић из Горњег Ступња код Александровца - прославила је 105. рођендан! У време епидемије неуништива Жупљанка поздравља се песницом и каже кроз смех да се чува од "млађих" људи, од 50 или 80 година, јер је чула упозорења лекара да млађи лако преносе ковид 19.

- Водим рачуна, како не би, сви морамо да се чувамо - препоручује бака Милка. - Да би била још млађа, моји су ми на торту ставили пет свећица, иако имам 105. Решили су да кренем од "нуле" и да заборавимо читав један век. Јер, ја још сама простирем веш и ложим ватру, а помало ме "заноси" само када нагло устанем. Нешто ми је вид ослабио, па ми сад други наглас читају новине, а и више не могу да одгледам цео тениски меч, па Нолета пратим тако што слушам пренос на телевизији.

Бака Милкини потомци брижно прате сваки њен корак, иако је и са штапом хитрија него многи средњошколци.

- Редовно се чујемо, виђамо колико можемо и често смо једни другима подршка - каже унук Анђелко Цветковић.

Иначе, детињство је провела у Битољу, све до 1928, а сањала је да постане учитељица. Синови Радослав и Милован су основали своје породице, па је тако времешна Жупљанка добила три унука, седморо праунучади, а најмлађи на рођенданском слављу је био чукунук Филип Костић, делија од годину и по.

МОТИКА

ЗА трговца Миљана Цветковића се удала 1935. и живела у срећном браку све до његове смрти, 1976.

- Испрва су његова браћа зазирала због тога што сам за ондашње прилике била школована, са матуром, па су се прибојавали да нећу хтети пољопривредне послове. Али, ја никада нисам бежала од мотике - вели Милка која од лекова пије само терапију која регулише рад срца и притисак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)